Hozzáadott cukor nélkül,  Húsmentes,  Laktózmentes,  Receptek

A BBC is felfigyelt a receptemre?

Igen! 😉 A BBC Good Food Magazin augusztusi számában bizony benne volt egy receptem, ami hatalmas büszkeséggel tölt el! 🙂

Ez a recept nem csak egészséges, gyorsan elkészíthető, de még az ünnepi menübe is beilleszthető! 😉

Írom is a receptet! 🙂

Diós “bejgli”: (1 főre)

– 60 g darált dió
– 20 g kókusztej
– csipetnyi őrölt fahéj és vanília
– 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek

A diót, a kókusztejjel, fahéjjal, vaníliával együtt egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Ha nagyon sűrű lenne, kókusztejjel lehet hígítani. Ugyanígy járunk el a keksszel is, aprítógépben porrá őröljük.
Egy pohár szélére kanalazzuk a diókrémet, mellé pedig a darált kekszet, kis időre hűtőbe tesszük, egész dióval díszítjük.

Mákos “bejgli”: (1 főre)

25 g darált, cukrozatlan mák
60 g kókusztej
10 g eritrit
vanília
kevés reszelt citromhéj
6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek

A darált mákot az eritrittel, vaníliával, kókusztejjel és a reszelt citromhéjjal együtt felfőzzük, ha elkészült hagyjuk kihűlni. Addig daráljuk le a kekszet. Egy pohár aljába tegyük a keksz felét, majd mehet rá a máktöltelék, végül a maradék keksz. Meggyel lehet díszíteni.

Almás “pite”: (1 főre)

– 110 g alma
– fél kávéskanál őrölt fahéj
– pici frissen facsart citromlé
– 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek

Az almát reszeljük le, adjuk hozzá a fahéjat és a citromlevet. A kekszet darájuk le. Egy pohárba rétegezzük az almás tölteléket és a kekszet váltakoztatva.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük