Gluténmentes,  Hozzáadott cukor nélkül,  Laktózmentes,  Receptek,  Vegán

Desszertkávé a hűvösebb napokra

Ha Te se mondasz le egy finom ízélményről


RECEPT:

  • 1,5 dl növényi ital (nálam saját készítésű mandulaital)
  • 1 tk. kesudióvaj (vagy bármilyen más magvaj)
  • pár csepp vaníliás sztívia
  • 2-3 csepp narancsolaj (vagy reszelt narancshéj)
  • fahéj, szerecsendió
  • csipetnyi chili
  • egy adag presszókávé (Tchibo kapszulás krémkávét készítettem)

Görgess lejjebb az elkészítéshez! 🙂 Nem bonyolult, percek alatt elkészül, így még a rohanós reggelek sem akadály megcsinálni! 🙂

  1. Forralj fel mindent, majd turmixold össze alaposan.
  2. Egy bögrébe töltsd ki a kávét, mehet rá a fenti fűszeres ital és fogyaszthatod is! 🙂

A recept elkészíthető állati eredetű tejjel is, de én régóta saját magam készítem a növényi italt, így szinte mindent azzal készítek. Természetes édesítő mellett használhatsz datolyát, eritritet, nyírfacukrot vagy mesterséges édesítőt – ha az életmódot azt igényli! 🙂


Lehet még ezek a kávés receptek is érdekelni fognak: banános kávé, sütőtökös latte 🙂

További receptekért, mindennapi sztorikért keress Instán 😉

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.