Gluténmentes,  Hozzáadott cukor nélkül,  Húsmentes,  Receptek

Kókuszos-mákos süti

Mákot viszonylag ritkán eszem, az is a karácsonyi ünnepek köré tehető! 🙂 Pedig számos pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, csontritkulás esetén például nagyon jó választás! 😉

A mák mellé került még kókusz, némi gyümölcs is, csak hogy ne legyen olyan száraz! 🙂

 

Hozzávalók:

  • 200 g darált mák
  • 100 g kókuszreszelék
  • 6 db tojás
  • 1 adagoló pohár MAXnutrition fehércsokis-kókuszos fehérjepor VAGY természetes édesítő/cukor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 dl víz
  • 1 nagy marék bogyós gyümölcs
  • csipetnyi fahéj

 

A tojásokat 5-6 percig robotgéppel habosra verjük

Ezt követően hozzáadjuk két részletben a mákot, óvatosan kézi habverővel elkeverjük, majd jöhet a másik adag mák, ismét elkeverjük, végül a kókuszreszelék, a fehérjét vagy az édesítőt/cukrot és a fahéjat is hozzáadjuk.

Elég sűrű lesz, így a vízzel és citromlével hígítjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.

Ha kihűlt, akkor lehet jól szeletelni.