Desszert,  Receptek,  Reggeli

Ricottás túró torta

Picit lehűlt a levegő, egyből kihasználtam az alkalmat, hogy süssek valamit. 🙂 Volt egy doboz ricotta is a hűtőben, fel kellett már használni, így született meg ez a túró torta. 🙂

Hozzávalók:

  • 200 g Gullon cukormentes zabkeksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 250 g ricotta
  • 250 g zsírszegény túró
  • 3 db tojás
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • eritrit
  • vanília aroma

A kekszet daráld le, majd az olvasztott vajjal alaposan keverd össze. Egy tortaforma aljába nyomkodd bele.

A tojásokat kézi habverő segítségével verd fel habosra, majd add hozzá a vaníliás pudingport, ezzel is keverd csomómentesre.

A túrót és a ricottát add hozzá, villával törd össze és keverd össze. Ha Te krémesen szereted, botmixerrel is krémesítheted, én szeretem, ha darabosabb. 🙂

Ízesítsd vaníliával, eritrittel.

Ha elkészültél, öntsd a masszát a kekszes alapra.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 30 percig süsd.

Vigyázz, a vége felé a teteje könnyen megéghet. Ha nyers lenne a közepe, alufóliával takard le, és úgy folytasd a sütést.