
Ricottás túró torta
Picit lehűlt a levegő, egyből kihasználtam az alkalmat, hogy süssek valamit. 🙂 Volt egy doboz ricotta is a hűtőben, fel kellett már használni, így született meg ez a túró torta. 🙂
Hozzávalók:
- 200 g Gullon cukormentes zabkeksz
- 50 g olvasztott vaj
- 250 g ricotta
- 250 g zsírszegény túró
- 3 db tojás
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- eritrit
- vanília aroma

A kekszet daráld le, majd az olvasztott vajjal alaposan keverd össze. Egy tortaforma aljába nyomkodd bele.
A tojásokat kézi habverő segítségével verd fel habosra, majd add hozzá a vaníliás pudingport, ezzel is keverd csomómentesre.
A túrót és a ricottát add hozzá, villával törd össze és keverd össze. Ha Te krémesen szereted, botmixerrel is krémesítheted, én szeretem, ha darabosabb. 🙂
Ízesítsd vaníliával, eritrittel.
Ha elkészültél, öntsd a masszát a kekszes alapra.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 30 percig süsd.
Vigyázz, a vége felé a teteje könnyen megéghet. Ha nyers lenne a közepe, alufóliával takard le, és úgy folytasd a sütést.


