Desszert,  Receptek,  Reggeli

Teljes kiőrlésű sárgarépás-diós muffin

A muffint a gyors elkészítése miatt szeretem, és millióképpen lehet variálni! 🙂

A mostani változat teljes kiőrlésű lisztből készült, került bele sok dió és sárgarépa! 🙂

Hozzávalók:

  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 50 g kenyérliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 150 g cukormentes gyümölcsjoghurt VAGY natúr joghurt
  • 100 g reszelt sárgarépa
  • 20 ml olaj
  • 80 g dió
  • 3 ek. eritrit

Először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd egy külön edényben a tojásokat, a joghurttal, olajjal alaposan elkeverjük. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojásos masszát, ha szükséges pici vízzel hígíthatjuk.

Kiadagoljuk a muffin formákba.

200 fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütjük.