Ebéd,  Vacsora

Zabtejszínes zöldségragu zabtörettel

Sikerült kedvező áron vennem egy doboz zabtejszínt, és mivel még szezonja van a padlizsánnak és a cukkininek, így nem volt kérdés, hogy valamilyen húsmentes ragut fogok készíteni! 🙂

Köretnek bármi mehet: bulgur, kuszkusz, teljes kiőrlésű tészta, barna rizs és zabtöret…. 🙂 bátran lehet variálni, nem kell leragadni a megszokottaknál! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 ek. olaj (én fokhagymás oliva olajat használtam)
  • 2 dl zabtejszín
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • 120 g zabtöret

Kevés olajon pároltam a felkockázott cukkinit és padlizsánt, fűszereztem és fedő alatt készre pároltam. Ez idő alatt elegendő vizet is enged majd ki magából.

Míg párolódnak a zöldségek, háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni a zabtöretet. 10-15 perc alatt el is készül.

Ha megpuhultak a zöldségek is, hozzáöntjük a zabtejszínt, összeforraljuk és el is készültünk vele. 🙂