30 perces kifli
Időnként szeretek hosszan elbíbelődni a sütéssel-főzéssel, de időhiány miatt, a gyors, egyszerű recepteket kedvelem! 🙂
Régen találtam ennek a 30 perces, kelesztés nélküli kiflinek a receptjét, kis módosítással készítettem el most újra! Ez aztán tényleg hamar elkészül, nem kell dagasztani, keleszteni, tuti siker! 😉
Hozzávalók:
- 150 g graham liszt
- 70 g zabpehelyliszt
- 30 g bambuszrost liszt (vagy ugyanennyi zabpehelyliszt)
- 1/2 cs. sütőpor
- 50 g olvasztott kókusz zsír
- 125 g natúr joghurt
- 50 g tejföl
- 1-2 ek. langyos víz
- só
Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük, majd külön tálban a víz kivételével a nedves hozzávalókat is, ha ezzel megvagyunk, mehet a liszthez. Könnyen formázható tésztát kell, hogy kapjunk, ha szükséges pici langyos vizet adhatunk hozzá. Lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, 8 cikkre vágjuk és szélesebbig végénél feltekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 15-20 perc