Hortobágyi húsos palacsinta
Évekkel ezelőtt ettem utoljára hortobágyi húsos palacsintát, először nem tudtam elképzelni sósan, hiszen addig csak édesen ettem. Most Szafi free palacsintából készült a palacsinta, de zabpehelylisztből, teljes kiőrlésű lisztből is tökéletes. 🙂
Hozzávalók: (4 adag)
- 0,5 kg darálthús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- őrölt bors, só, őrölt fűszer paprika
- 175 g tejföl
- 1 evőkanál zabpehelyliszt
- 8 db sós palacsinta
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, pici vizet öntünk hozzá. Ha elkészült a pörkölt alap, a darált húst kiszedjük, lecsöpögtetjük és a visszamaradt léből mártást készítünk. A tejföl egy részét kikeverjük a liszttel, behabarjuk vele a pörköltet.
Szokásos módon elkészítjük a palacsintát, tetszőleges lisztből.
A kiterített palacsintára teszünk egy adag darált húst, “becsomagoljuk” batyu formában őket.
Tálalásnál leöntjük a paprikás mártással, és kevés tejfölt teszünk a tetejére.

