Gluténmentes,  Hozzáadott cukor nélkül,  Receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Évekkel ezelőtt ettem utoljára hortobágyi húsos palacsintát, először nem tudtam elképzelni sósan, hiszen addig csak édesen ettem. Most Szafi free palacsintából készült a palacsinta, de zabpehelylisztből, teljes kiőrlésű lisztből is tökéletes. 🙂

 

 

Hozzávalók: (4 adag)

  • 0,5 kg darálthús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors, só, őrölt fűszer paprika
  • 175 g tejföl
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 8 db sós palacsinta

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, pici vizet öntünk hozzá. Ha elkészült a pörkölt alap, a darált húst kiszedjük, lecsöpögtetjük és a visszamaradt léből mártást készítünk. A tejföl egy részét kikeverjük a liszttel, behabarjuk vele a pörköltet.

Szokásos módon elkészítjük a palacsintát, tetszőleges lisztből.

A kiterített palacsintára teszünk egy adag darált húst, “becsomagoljuk” batyu formában őket.

Tálalásnál leöntjük a paprikás mártással, és kevés tejfölt teszünk a tetejére.