Hozzáadott cukor nélkül,  Húsmentes,  Laktózmentes,  Receptek

Málnás tiramisu

A friss gyümölcsök szezonja kezdődik, így igyekszem a desszerteket is feldobni velük! 🙂 Így született meg ez a tiramisu recept is, ráadásul piskótát sem látott. 😀 Mondanom sem kell, igen hamar elfogyott! 😉

Hozzávalók:

  • 1 csomag Gullon cukormentes keksz
  • 4 dl tej (lehet növényi ital vagy tehéntej)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl ízesítetlen fekete kávé
  • 1 dl kókusztejszín
  • 200 g friss málna
  • 1 ek. natúr kakaópor
  • Természetes édesítőszer
  • 1 kk. vanília aroma

Először főzd meg a pudingot, keverd hozzá a vanília aromát és tedd félre kihűlni.

Egy jénai tál alját rakd ki a keksszel, egy kanál segítségével öntözd meg a kávé egy részével.

Ha teljesen kihűlt a puding, add hozzá a kókusztejszínt, alaposan keverd el, majd a felét öntsd rá a kekszre. Jöhet a málna fele (pár szemet tegyél félre díszítéshez), szétszórva tedd rá a krémre.

Ismét jöhet egy réteg keksz, majd a maradék kávé, jöhet a krém is és a málna.

Ha elfogyott minden, szitáld rá a kakaóport és díszítsd a maradék málnával.

Elég fél óra is, de akár egy éjszakára is hűtőben tarthatod! 🙂


Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.