Málnás tiramisu
A friss gyümölcsök szezonja kezdődik, így igyekszem a desszerteket is feldobni velük! 🙂 Így született meg ez a tiramisu recept is, ráadásul piskótát sem látott. 😀 Mondanom sem kell, igen hamar elfogyott! 😉
Hozzávalók:
- 1 csomag Gullon cukormentes keksz
- 4 dl tej (lehet növényi ital vagy tehéntej)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 dl ízesítetlen fekete kávé
- 1 dl kókusztejszín
- 200 g friss málna
- 1 ek. natúr kakaópor
- Természetes édesítőszer
- 1 kk. vanília aroma
Először főzd meg a pudingot, keverd hozzá a vanília aromát és tedd félre kihűlni.
Egy jénai tál alját rakd ki a keksszel, egy kanál segítségével öntözd meg a kávé egy részével.
Ha teljesen kihűlt a puding, add hozzá a kókusztejszínt, alaposan keverd el, majd a felét öntsd rá a kekszre. Jöhet a málna fele (pár szemet tegyél félre díszítéshez), szétszórva tedd rá a krémre.
Ismét jöhet egy réteg keksz, majd a maradék kávé, jöhet a krém is és a málna.
Ha elfogyott minden, szitáld rá a kakaóport és díszítsd a maradék málnával.
Elég fél óra is, de akár egy éjszakára is hűtőben tarthatod! 🙂