Sárgarépás-diós muffin
Ez a könnyen elkészíthető muffin a halloween jegyében készült, amit a dekoráció elég jól tükröz! 🙂
Hozzávalók:
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g darált zabpehely
- 200 g sárgarépa
- 2 db tojás
- 150 g görög natúr joghurt
- fél cs. sütőpor
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 50 ml víz
- 1 marék dió
Külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásokat a joghurttal alaposan robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt nyers sárgarépát, a durvára tört diót, végül a száraz hozzávalókat. Ha nagyon sűrű lenne a massza vízzel hígítjuk.
200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig sütjük!