Desszert

Túró rudi torta

Annyira egyszerű ez a recept, hogy kezdők is bátran nekifoghatnak, a siker garantált! 😉 Sütni sem kell, cukormentes, teljes kiőrlésű keksz az alapja és nagyon laktató! De jöjjön is a recept! 😀

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 165 g Gullon cukormentes keksz
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 200 g cukormentes habtejszín
  • 500 g zsírszegény túró
  • 1 ek. vanília aroma
  • 4 ek. eritrit
  • 1 cs. Dr. Oetker expressz zselatin
  • 1 cs. tejszín ízű pudingpor

A kekszet törd össze, az olvasztott vajjal és a kakaóporral alaposan keverd össze. Egy kerek tortaformába nyomkodd a kekszes masszát, és tedd a hűtőbe addig, míg elkészül a krém.

A habtejszínt gépi habverővel verd fel kemény habbá. Egy másik tálban törd össze a túrót, add hozzá a vanília aromát, az eritritet, a pudingport és a dzsemfixet, valamint a tejszín 1/4-ét. Ha ezzel meg vagy, apránként adagold hozzá a tejszínt, addig, míg el nem fogy.

A kekszes alapra kanalazd a túrós krémet és legalább 2 órára tedd a hűtőbe, de egy éjszakára is ott hagyhatod. 🙂

Másnap olvasztott cukormentes csokival vond be, vagy csak csorgass rá egy keveset.