Elronthatatlan sült túrógombóc
A túrógombóccal volt pár sikertelen élményem, így hanyagoltam, viszont a menzás verziót imádtam. 😀
A napokban pedig megvettem a Mindmegette legújabb magazinját, amiben Helga (Instagramon @sugarfreedots) sült túrógombóc receptjére bukkantam. Így a két receptből gyúrtam össze a saját verziómat. Tuti a siker, ha eddig féltél, hogy a gombóc szétesik, túl kemény lesz, próbálkozz ezzel a sült változattal, meg amúgy is érdemes elmenteni a receptet! 😉 De jöjjön is az elkészítés, kicsit görgess lejjebb! 🙂
RECEPT:
- 450 g félzsíros, rögös túró
- 2 db tojás
- 80 g zabkorpa
- 2 tk. vanília aroma
- édesítő ízlés szerint (5:1-et használtam)
- csipetnyi só
- 500 g 12%-os tejföl
- 2 db tojás
- 2 ek. vanília aroma
- édesítő
A túrógombóchoz a tojásokat egészben habosra kevertem. A túrót, a zabkorpával, vaníliával, sóval és édesítővel, majd a tojásokkal óvatosan összekevertem. Míg a massza állt, a tejfölben elkevertem a tojást, a vaníliát és az édesítőt. 9 egyforma gombócot formáztam, ezt egy tepsibe tettem. Erre öntöttem rá a tejfölös keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben, 35 percig sütöttem.

További túrós recepteket itt találsz! 🙂
