Besorolatlan

Elronthatatlan sült túrógombóc

A túrógombóccal volt pár sikertelen élményem, így hanyagoltam, viszont a menzás verziót imádtam. 😀

A napokban pedig megvettem a Mindmegette legújabb magazinját, amiben Helga (Instagramon @sugarfreedots) sült túrógombóc receptjére bukkantam. Így a két receptből gyúrtam össze a saját verziómat. Tuti a siker, ha eddig féltél, hogy a gombóc szétesik, túl kemény lesz, próbálkozz ezzel a sült változattal, meg amúgy is érdemes elmenteni a receptet! 😉 De jöjjön is az elkészítés, kicsit görgess lejjebb! 🙂

RECEPT:

  • 450 g félzsíros, rögös túró
  • 2 db tojás
  • 80 g zabkorpa
  • 2 tk. vanília aroma
  • édesítő ízlés szerint (5:1-et használtam)
  • csipetnyi só
  • 500 g 12%-os tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 ek. vanília aroma
  • édesítő

A túrógombóchoz a tojásokat egészben habosra kevertem. A túrót, a zabkorpával, vaníliával, sóval és édesítővel, majd a tojásokkal óvatosan összekevertem. Míg a massza állt, a tejfölben elkevertem a tojást, a vaníliát és az édesítőt. 9 egyforma gombócot formáztam, ezt egy tepsibe tettem. Erre öntöttem rá a tejfölös keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben, 35 percig sütöttem. 😍


További túrós recepteket itt találsz! 🙂