Szolgáltatások,  ZONA edzés,  ZONA edzések

ZONA

ZONA edzés Békéscsabán, a Momfitt Stúdióban!

5600  Békéscsaba, Szarvasi út 3.

HÉTFŐ – 18:00

SZERDA – 17:30

Mi a ZONA edzés?

A ZONA edzés kihívás, öröm, tiszta hatékonyság. Péntek Enikő saját edzésmódszere, amely intervall és funkcionális erősítő elemek meghatározott kombinációján alapul.

Az edzések blokkokra (általában 10 perces) épülnek. Maga a ZONA elnevezés a testzónáinkra (testrészek, izomcsoportok) utal. Egy-egy blokkban két fő izomcsoportot dolgoztatunk felváltva, ami a helyes kivitelezés és a hatékonyság szempontjából is pozitív. Mire az egyik izom kifáradna terhelésben, átváltunk a másikra, így az első kicsit pihenhet. Majd újra váltunk. Ez a váltakoztatás segít, hogy az egész edzés során mindkét izom max intenzitással dolgozhasson. Ezáltal azt is kivédhetjük, hogy az izmok kifáradása miatt ízületből, helytelenül (izom helyett ízületből) végezzük a gyakorlatot. NAGYON FONTOS! Nem elnyűni kell az izmokat, hanem megfelelő ingert adva fejleszteni azokat. Ehhez rövid, robbanékony, intenzív blokkokra van szükség.

Az edzések intervall, Tabata, köredzés, kombó, időZóna (time challenge), stop-zóna, piramis, egypercesek rendszerében folynak.