Meggyes pite
Nagyon szeretem a gyors, egyszerű süteményeket, amik egy órán belül már az asztalon vannak. 🙂 Mivel itt a meggy/cseresznye szezon, nem volt kérdés, hogy mit készítsek! 🙂
Mutatom is a receptet!
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g kenyérliszt (vagy sima búzaliszt)
- 50 g Szafi rostkeverék
- 100 g vaj
- 1 cs. sütőpor
- 40 g eritrit
- 5 db tojás
- 2 dl tej (lehet állati- vagy növényi tej)
A tojásokat habosra verjük gépi habverővel pár perc alatt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az eritritet. Alaposan elkeverjük. Egy másik tálban a liszteket összekeverjük a sütőporral, végül hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Ha szükséges folyadékot még adhatunk hozzá. Egy egynemű masszát kapunk, egy szilikonos tortaformába öntjük a tésztát, a tetejét meggyel szórjuk meg.
200 fokon 35 percig sütjük, majd 180 fokon 10 percig.