A BBC is felfigyelt a receptemre?
RECEPT:
Diós “bejgli”: (1 főre)
- – 60 g darált dió
- – 20 g kókusztej
- – csipetnyi őrölt fahéj és vanília
- – 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek
A diót, a kókusztejjel, fahéjjal, vaníliával együtt egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Ha nagyon sűrű lenne, kókusztejjel lehet hígítani. Ugyanígy járunk el a keksszel is, aprítógépben porrá őröljük. Egy pohár szélére kanalazzuk a diókrémet, mellé pedig a darált kekszet, kis időre hűtőbe tesszük, egész dióval díszítjük.
Mákos “bejgli”: (1 főre)
- 25 g darált, cukrozatlan mák
- 60 g kókusztej
- 10 g eritrit
- vanília
- kevés reszelt citromhéj
- 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek
A darált mákot az eritrittel, vaníliával, kókusztejjel és a reszelt citromhéjjal együtt felfőzzük, ha elkészült hagyjuk kihűlni. Addig daráljuk le a kekszet. Egy pohár aljába tegyük a keksz felét, majd mehet rá a máktöltelék, végül a maradék keksz. Meggyel lehet díszíteni.
Almás “pite”: (1 főre)
- – 110 g alma
- – fél kávéskanál őrölt fahéj
- – pici frissen facsart citromlé
- – 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek
Az almát reszeljük le, adjuk hozzá a fahéjat és a citromlevet. A kekszet darájuk le. Egy pohárba rétegezzük az almás tölteléket és a kekszet váltakoztatva.
További receptekért, mindennapi sztorikért keress Instán
További laktózmentes recepteket itt találsz! 🙂