Hozzáadott cukor nélkül,  Húsmentes,  Laktózmentes,  Receptek

A BBC is felfigyelt a receptemre?

RECEPT:

Diós “bejgli”: (1 főre)

  • – 60 g darált dió
  • – 20 g kókusztej
  • – csipetnyi őrölt fahéj és vanília
  • – 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek

 A diót, a kókusztejjel, fahéjjal, vaníliával együtt egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Ha nagyon sűrű lenne, kókusztejjel lehet hígítani. Ugyanígy járunk el a keksszel is, aprítógépben porrá őröljük. Egy pohár szélére kanalazzuk a diókrémet, mellé pedig a darált kekszet, kis időre hűtőbe tesszük, egész dióval díszítjük.

Mákos “bejgli”: (1 főre)

  • 25 g darált, cukrozatlan mák
  • 60 g kókusztej
  • 10 g eritrit
  • vanília
  • kevés reszelt citromhéj
  • 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek

A darált mákot az eritrittel, vaníliával, kókusztejjel és a reszelt citromhéjjal együtt felfőzzük, ha elkészült hagyjuk kihűlni. Addig daráljuk le a kekszet. Egy pohár aljába tegyük a keksz felét, majd mehet rá a máktöltelék, végül a maradék keksz. Meggyel lehet díszíteni.

Almás “pite”: (1 főre)

  • – 110 g alma
  • – fél kávéskanál őrölt fahéj
  • – pici frissen facsart citromlé
  • – 6 db cukormentes keksz Gullon cukormentes kekszek

Az almát reszeljük le, adjuk hozzá a fahéjat és a citromlevet. A kekszet darájuk le. Egy pohárba rétegezzük az almás tölteléket és a kekszet váltakoztatva.


További receptekért, mindennapi sztorikért keress Instán

További laktózmentes recepteket itt találsz! 🙂

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük