Desszertkávé a hűvösebb napokra
Ha Te se mondasz le egy finom ízélményről
RECEPT:
- 1,5 dl növényi ital (nálam saját készítésű mandulaital)
- 1 tk. kesudióvaj (vagy bármilyen más magvaj)
- pár csepp vaníliás sztívia
- 2-3 csepp narancsolaj (vagy reszelt narancshéj)
- fahéj, szerecsendió
- csipetnyi chili
- egy adag presszókávé (Tchibo kapszulás krémkávét készítettem)
Görgess lejjebb az elkészítéshez! 🙂 Nem bonyolult, percek alatt elkészül, így még a rohanós reggelek sem akadály megcsinálni! 🙂
- Forralj fel mindent, majd turmixold össze alaposan.
- Egy bögrébe töltsd ki a kávét, mehet rá a fenti fűszeres ital és fogyaszthatod is! 🙂
A recept elkészíthető állati eredetű tejjel is, de én régóta saját magam készítem a növényi italt, így szinte mindent azzal készítek. Természetes édesítő mellett használhatsz datolyát, eritritet, nyírfacukrot vagy mesterséges édesítőt – ha az életmódot azt igényli! 🙂
Lehet még ezek a kávés receptek is érdekelni fognak: banános kávé, sütőtökös latte 🙂
További receptekért, mindennapi sztorikért keress Instán 😉