Csicseriborsó fasírt
A csicseriborsó minden formában nagyon szeretem! 🙂 Kedvező élettani hatásai vannak: magas az élelmi rosttartalma, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, ezáltal nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Csicseriborsó fasírt receptet hoztam, ami most tojással készült, de elhagyható! 🙂
Hozzávalók:
- 200 g konzerv csicseriborsó
- fél fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt kömény, fűszerpaprika, só, bors
- 70 g tetszőleges liszt (teljes kiőrlésű-, csicseriborsó-, zabpehelyliszt)
- 1 db tojás
- olajspray a sütéshez
Egy aprítógépbe beletesszük a lecsepegtetett csicseriborsót, a hagymát, tojást, lisztet és a fűszereket. Krémesre aprítjuk. Könnyen formázható masszát kell, hogy kapjunk, ha szükséges még adhatunk hozzá lisztet! Vizes kézzel golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon készre sütjük (kb. 15 perc). Sütés előtt olajspray-vel lefújhatjuk! Most a Tefal Actifry sütőben sütöttem, ugyanúgy 15 perc alatt elkészült.
Mellé bármilyen köret illik, de szendvicsalapnak is jó választás lehet! 🙂