Kókuszos-mákos süti
Mákot viszonylag ritkán eszem, az is a karácsonyi ünnepek köré tehető! 🙂 Pedig számos pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, csontritkulás esetén például nagyon jó választás! 😉
A mák mellé került még kókusz, némi gyümölcs is, csak hogy ne legyen olyan száraz! 🙂
Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- 100 g kókuszreszelék
- 6 db tojás
- 1 adagoló pohár MAXnutrition fehércsokis-kókuszos fehérjepor VAGY természetes édesítő/cukor
- 1 ek. citromlé
- 1 dl víz
- 1 nagy marék bogyós gyümölcs
- csipetnyi fahéj
A tojásokat 5-6 percig robotgéppel habosra verjük
Ezt követően hozzáadjuk két részletben a mákot, óvatosan kézi habverővel elkeverjük, majd jöhet a másik adag mák, ismét elkeverjük, végül a kókuszreszelék, a fehérjét vagy az édesítőt/cukrot és a fahéjat is hozzáadjuk.
Elég sűrű lesz, így a vízzel és citromlével hígítjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, akkor lehet jól szeletelni.