Teljes kiőrlésű sárgarépás-diós muffin
A muffint a gyors elkészítése miatt szeretem, és millióképpen lehet variálni! 🙂
A mostani változat teljes kiőrlésű lisztből készült, került bele sok dió és sárgarépa! 🙂
Hozzávalók:
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g zabpehelyliszt
- 50 g kenyérliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 db tojás
- 150 g cukormentes gyümölcsjoghurt VAGY natúr joghurt
- 100 g reszelt sárgarépa
- 20 ml olaj
- 80 g dió
- 3 ek. eritrit
Először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd egy külön edényben a tojásokat, a joghurttal, olajjal alaposan elkeverjük. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojásos masszát, ha szükséges pici vízzel hígíthatjuk.
Kiadagoljuk a muffin formákba.
200 fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütjük.