Almás “pite”
Hozzávalók:
- 160 g aprószemű zabpehely
- 1 cs. sütőpor
- 2 db tojás
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tej
- fahéj, reszelt citromhéj
- 800 g reszelt alma
- 1 ek. olaj
A zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat alaposan összekeverjük és a kiolajozott tepsibe beleszórjuk a felét. Az almát lereszeljük (én aprítógépbe tettem, tökéletes így is 🙂 ), fahéjjal, citrommal ízesítjük és a tepsibe öntjük. Erre rászórjuk a maradék zabot. A tojást, a joghurttal és a tejjel simára keverjük és az egészre borítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 45-50 percig sütjük! 🙂 Ha teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.
Eredeti receptet a Nosalty-n találtam, picit változtattam rajta. Édesítő nem szükséges bele, az alma elég édessé teszi.