Hozzávalók:

  • 160 g aprószemű zabpehely
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl tej
  • fahéj, reszelt citromhéj
  • 800 g reszelt alma
  • 1 ek. olaj

A zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat alaposan összekeverjük és a kiolajozott tepsibe beleszórjuk a felét. Az almát lereszeljük (én aprítógépbe tettem, tökéletes így is 🙂 ), fahéjjal, citrommal ízesítjük és a tepsibe öntjük. Erre rászórjuk a maradék zabot. A tojást, a joghurttal és a tejjel simára keverjük és az egészre borítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 45-50 percig sütjük! 🙂 Ha teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.

 

Eredeti receptet a Nosalty-n találtam, picit változtattam rajta. Édesítő nem szükséges bele, az alma elég édessé teszi.