Húsmentes zöldségragu tésztával
Biztos a meleg miatt, de nem kívánom a húsos ételeket, ilyenkor sokkal több zöldség, gyümölcs szerepel az étrendemben! 🙂
Így született meg ez a zöldséges ragu is, durum tésztát főztem mellé, a jobb felszívódás érdekében! 😉
Hozzávalók:
- 2 db kisebb cukkini
- 1 db nagyobb padlizsán
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, ő. kömény, ő. paprika, chili
- kevés olaj
Az olajon üvegesre pirítottam a vöröshagymát, fokhagymát, majd hozzáadtam a kockára vágott cukkinit és padlizsánt! Fűszereztem, fedő alatt puhára pároltam. Ha szükséges a végén adhatunk hozzá egy kevés vizet. A tűzről levéve adtam hozzá az őrölt pirospaprikát, így is főztem még pár percig.
Míg főtt a ragu, bő, sós vízben megfőztem a durum spagettit!