Almás, zabkásás – chia pudingos reggeli
Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- 2 dl víz
- 100 g erdei gyümölcs
- 3 kk. chia mag
- 1,5 dl tej
- 1 alma
- 1 dl natúr joghurt
- fahéj
- pár szem dió
Előző este beáztatjuk a chia magot a tejben, néhányszor átkeverjük, reggelig a hűtőben hagyjuk.
A vízben megfőzzük a zabpelyhet, majd az erdei gyümölccsel összeturmixoljuk.
Az almát, a joghurttal és a fahéjjal szintén leturmixoljuk, majd egy pohárban rétegezzük őket, a tetejét megszórjuk dióval.
A zab biztosította a lassan felszívódó szénhidrátokat
A chia mag és a dió az egészséges zsírokról gondoskodott
A bogyós gyümölcsök magas polifenol tartalmukkal segítették a kiegyensúlyozott reggelimet!