A nyár sztárja, az Oreo-s túrótorta
Hozzávalók:
- 250 g Gullon kakaós keksz (oreo)
- 50g kókuszzsír (vagy vaj)
- 750 g zsírszegény laktózmentes túró
- 180 g laktózmentes natúr joghurt
- 2. cs. Dr. Oetker expressz zselatinfix
- 1 ek. vanília aroma
- ízlés szerint eritrit
- 250 g gyümölcs (nálam áfonya, málna és szeder volt)
A kakaós kekszet tedd aprítógépbe és darált apróra, majd egy másik tálba öntsd át, és az olvasztott kókuszzsírral (vagy vajjal) alaposan gyúrd össze, és egy kapcsos tortaformába nyomkodd bele.
A túrót törd össze villával, add hozzá a joghurtot, a vanília aromát, eritritet, az expressz zselatinfixet, és a gyümölcs felét. Alaposan keverd össze, majd mehet is a kekszes alapra. A maradék gyümölcs pedig a tetejére fog kerülni. 🙂
Tedd hűtőbe legalább 60 percre, de akár egy éjszakára is bent hagyhatod. Szépen lehet majd szeletelni. 🙂
Napi sztorikért, további receptekért keress Instán! 🙂
Még több túrós receptet itt találsz! 🙂