Rakott zöldség hajdinával
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 300 g natúr joghurt
- 150 g 12%-os tejföl
- 200 g hajdina
- 750 g zöldség
- 100 g reszelt sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. olaj
- őrölt paprika
- só, petrezselyemzöld
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és fehéredésig sütjük. Közben kimérjük a hajdinát, sós vízben puhára főzzük, valamint a zöldségeket is megpároljuk.
- Ha elkészült a hús, 150 g natúr joghurtot hozzáöntünk és az elkészült hajdinával együtt alaposan összekeverjük.
- A maradék joghurtot a tejföllel alaposan elkeverjük.
- A zöldségek felét kiolajozott tepsibe tesszük, erre ráöntjük a húsos hajdinát, majd a tejfölös joghurt felét. Ezután ismét a zöldség jön, majd a hús, és a végén a maradék tejfölös joghurttal leöntjük, erre kerül a reszelt sajt.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 35 percig sütjük.