Gluténmentes,  Hozzáadott cukor nélkül,  Receptek

Rakott zöldség hajdinával

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 300 g natúr joghurt
  • 150 g 12%-os tejföl
  • 200 g hajdina
  • 750 g zöldség
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • őrölt paprika
  • só, petrezselyemzöld
  1. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és fehéredésig sütjük. Közben kimérjük a hajdinát, sós vízben puhára főzzük, valamint a zöldségeket is megpároljuk.
  2. Ha elkészült a hús, 150 g natúr joghurtot hozzáöntünk és az elkészült hajdinával együtt alaposan összekeverjük.
  3. A maradék joghurtot a tejföllel alaposan elkeverjük.
  4. A zöldségek felét kiolajozott tepsibe tesszük, erre ráöntjük a húsos hajdinát, majd a tejfölös joghurt felét. Ezután ismét a zöldség jön, majd a hús, és a végén a maradék tejfölös joghurttal leöntjük, erre kerül a reszelt sajt.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 35 percig sütjük.