Túró rudi torta
Annyira egyszerű ez a recept, hogy kezdők is bátran nekifoghatnak, a siker garantált! 😉 Sütni sem kell, cukormentes, teljes kiőrlésű keksz az alapja és nagyon laktató! De jöjjön is a recept! 😀
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 165 g Gullon cukormentes keksz
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 200 g cukormentes habtejszín
- 500 g zsírszegény túró
- 1 ek. vanília aroma
- 4 ek. eritrit
- 1 cs. Dr. Oetker expressz zselatin
- 1 cs. tejszín ízű pudingpor
A kekszet törd össze, az olvasztott vajjal és a kakaóporral alaposan keverd össze. Egy kerek tortaformába nyomkodd a kekszes masszát, és tedd a hűtőbe addig, míg elkészül a krém.
A habtejszínt gépi habverővel verd fel kemény habbá. Egy másik tálban törd össze a túrót, add hozzá a vanília aromát, az eritritet, a pudingport és a dzsemfixet, valamint a tejszín 1/4-ét. Ha ezzel meg vagy, apránként adagold hozzá a tejszínt, addig, míg el nem fogy.
A kekszes alapra kanalazd a túrós krémet és legalább 2 órára tedd a hűtőbe, de egy éjszakára is ott hagyhatod. 🙂
Másnap olvasztott cukormentes csokival vond be, vagy csak csorgass rá egy keveset.