Sajttorta
A napokban dobta fel az Instagram, hogy egy éve sajttortát készítettem, így mindenképpen ismétlést kívánt. 🙂 Viszont alkottam egy másik receptet, ami ugyanolyan finom és gyorsan elkészül. 🙂 A kekszes alap igaz még nem olyan, mint a profi szakácskönyvekben, nekem egy része mindig szétesik, viszont az ízén semmit sem változtat. 🙂
Hozzávalók:
- 150 g cukormentes Gullon keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 3 db tojás
- 1,5 ek. vanília aroma
- 1 cs. Dr. Oetker expressz zselatin
- természetes édesítő
A kekszet aprítógépben zúzd nagyon apróra, vagy zacskóban törd össze. A vajat olvaszd meg és keverd össze alaposan a keksszel. Egy tortaformába tedd a kekszes alapot és 200 fokon 15 perc alatt süsd meg.
Addig a tojásokat verd habosra, add hozzá a mascarponet, a ricottát, a vanília aromát, az édesítőt, végül a zselatint, és keverd krémesre.
Ha megsült a kekszes alap, várj egy keveset, míg langyosra hűl. Ha kész, öntsd bele a krémet és 180 fokon 35-40 percig süsd. Ha már a teteje szépen barnul, akkor elkészült. 🙂
Most fagyasztott bogyós gyümölcsökkel tálaltam. A savanykás íz jól kiegészíti a krémes, tömény sütit. 🙂

