Mézeskalács
Eddig csak a hagyományos mézeskalácsot készítettem el Karácsonykor – kisebb, nagyobb sikerrel 😀 – idén, viszont próbálkoztam egy egészségesebb verzióval, és sikerült, ráadásul finom is lett. Közben rátaláltam a tökéletes hagyományos mézeskalács receptre is! 🙂
Fehérjés mézeskalács
Hozzávalók:
- 62 g zabpehelyliszt + a nyújtáshoz
- 2 ek. (20 g) fehércsokis Maxnutrition fehérjepor
- 1 ek. eritrit
- 1 csipet (1 g) sütőpor
- 1 tk. (3 g) mézeskalács fűszer
- 1 db tojás
- 16 g olvasztott kókuszzsír
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, picit nehezen áll össze a tészta, így szórhatunk hozzá még lisztet, de pár perc gyúrás után már nem fog ragadni.
Lisztezett felületen tetszőleges formákat szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon 10-15 percig sütjük. 🙂
Díszítheted is, ennél a verziónál nálam kimaradt. 🙂